Van 11 tot en met 15 oktober is de landelijke Week van de Veiligheid. Gemeenten in Overijssel besteden, samen met onder andere politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, omgevingsdiensten, Provincie Overijssel, Veiligheidsregio IJsselland, Veiligheidsregio Twente en RIEC Oost-Nederland, aandacht aan het voorkomen en signaleren van criminaliteit.
Dit jaar ligt de focus op ondernemers. Hoe kunnen zij zich weren tegen criminaliteit? Van maandag tot en met donderdag staat in de week van 11 oktober elke dag een High Impact Crime (HIC) in de spotlight: cyber/gedigitaliseerde criminaliteit, overvallen, ondermijning en geweld.
Ook aandacht voor andere risico’s
Voor veiligheidsregio’s is cyber onderwerp van gesprek, maar ook andere risico’s hebben de aandacht. In samenwerking met RTV Oost maakten veiligheidsregio’s IJsselland en Twente vier items om uit te zenden tijdens de Week van de Veiligheid. Want wie kan beter over een risico vertellen dan diegene die het zelf heeft meegemaakt? Inwoners van beide regio’s delen hun ervaringen na een brand, stormschade en een cyberaanval.
Goed voorbereid
Je kunt zelf veel doen om jezelf voor te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een rookmelder. En wist je dat een kleine hoeveelheid water in flessen ook handig is om in huis te hebben? Je ziet het allemaal in de uitzendingen van maandag tot en met donderdag om 17.20 uur op RTV Oost, aansluitend op het nieuwsprogramma Bij Oost Vandaag.
Wat handig is om in huis te hebben lees je ook op www.vrijsselland.nl/goed-voorbereid .
Risicokaart
Op verzoek is ook de risicokaart terug van weggeweest. Op deze kaart staat wat je in huis kunt halen om jezelf twee dagen te kunnen redden. Belangrijke telefoonnummers en websites bieden je alle informatie die je nodig hebt. De kaart haal je op in je gemeentehuis of download je en print je uit om in of bij je meterkast op te hangen. Je kunt de kaart ook aanvragen door een mail te sturen naar communicatie@vrijsselland.nl, dan ontvang je de kaart via de post.