Strade di Kokkie groot succes

Strade di Kokkie groot succes

De Strade di Kokkie 2024 is een groot succes geworden.

Bij de laatste twee edities van de Strade di Kokkie waren de weersomstandigheden niet echt geweldig. En vorige week zag de weersverwachting voor dit weekeind er ook niet echt goed uit. Dit was terug te zien in het aantal inschrijvingen, maar gelukkig werden de weersberichten beter en het aantal deelnemers ook.

Zondagmorgen om zeven uur bij de briefing beloofde het een mooie dag te worden. De stemming van de organiserende Team Sukerbiet-leden was goed, de koffie smaakte heerlijk en even later liet het zonnetje zich al zien. De laatste voorbereidingen werden getroffen en vanaf een uur of acht kwamen de eerste deelnemers binnenstromen, die klokslag half negen konden starten aan de Strade di Kokkie 2024.

Voor dit jaar waren er nieuwe routes uitgezet die liepen door de regio’s Salland, het Vechtdal en Twente en je kon kiezen voor een afstand van 55, 75 of 105 kilometer. Onderweg was een verzorgingspost om energie bij te tanken en er waren monteurs van Kokkie Bikes aanwezig om eventuele ongemakken aan de fiets te verhelpen.

Het is een geweldig evenement geworden, de routes waren mooi gevarieerd en lagen er prima bij, het weer was prachtig en er werd dankbaar gebruik gemaakt van de energierijke lekkernijen bij de verzorgingspost. Een in de war geraakte navigatie en een paar zacht/lekke banden waren de enige technische ongemakken en de enige activiteit van de aanwezige vrijwilligster van de EHBO bestond uit thee drinken en genieten van het uitzicht.

Bij de finish werd er op het terras van Natuurlijk Heidepark, onder het genot van een hapje en de drankje en natuurlijk het zonnetje, gezellig nagepraat over deze mooi verlopen editie.

Wij zijn als organisatie (Kokkie Bikes en Team Sukerbiet) trots en gelukkig bij het horen van de enthousiaste reacties van deze geweldig verlopen Strade di Kokkie 2024. Zelfs de penningsmeester was heel gelukkig dat hij ruim 4000 euro kan bijschrijven in de pot voor de goede doelen van Team Sukerbiet.

Kortom iedereen kan met een goed gevoel terugkijken op een mooi evenement en hiermee ook iets betekenen voor een ander.

Tekst: Richard Huijsmans
Foto’s: Eigen foto’s

 

Deel dit: