Jeugd Bevers derde en vierde op Nederlands kampioenschap.

Afgelopen zaterdag werd in Koog aan de Zaan gespeeld om het Nederlands jeugdkampioenschap Volleybal voor clubteams 2024. Deelnemers aan deze Finale waren de Topklasse kampioenen uit al de vier regio’s van de Nederlandse volleybalbond.

‪De Bevers uit Lemelerveld waren met twee teams vertegenwoordigd op dit prestigieuze Toernooi.

Zowel Bevers meisjes B1 als meisjes C1 vertrokken zaterdag al vroeg richting Koog aan de Zaan in een gesponsorde bus door Tielbeke transport, om te proberen deze begeerde Nederlandse titel in de wacht te slepen. Dat de top van jeugd in Nederland dicht bij elkaar ligt bleek wel, want drie teams eindigden gelijk in de B leeftijd.  Waaronder ook Bevers B1 en uiteindelijk de set coëfficiënt moest bepalen wie finalist werd om zilver of goud. Bevers B1 kwam helaas een paar setpunten tekort voor de wedstrijd om plek 1 of 2 en moest daarom om de derde en vierde plek spelen. Deze wedstrijd werd helaas verloren met 1-2 van Peelpush B1 uit het Limburgse Meijel. Waardoor de meiden  van Bevers B1 genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Met meisjes C1 van de Bevers ging het beter en zij wonnen in een uiterst spannende wedstrijd om de 3e en 4e plaats met goed volleybal met 2-0 van Flamingo’s ‘56 uit Gennep en werden daarmee 3e van Nederland. De setstanden 27-25 en 28-26 vertellen alleen al hoe spannend deze eindstrijd is verlopen. Een geweldige prestatie van deze nog jonge meiden en een resultaat om trots op te zijn.

Met twee nationale schalen, medailles en vaantjes werd de lange terugreis richting Lemelerveld onder feestelijk gezang afgelegd.

Vanuit de Bevers zijn wij trots dat wij met zelfs 2 teams afgevaardigd mochten zijn op dit toernooi.

Een goed georganiseerde dag om nooit te vergeten.