Lemele keert wederom van een koude kermis thuis

Op een uiterst zonnige herfstdag stapte Lemele in de auto richting Zwolle. Tegenstander was de Hattemerbroek Tuinders Combinatie, kortweg HTC. Een tegenstander dat vorig jaar voor twee gelijke spelen zorgde. Beide ploegen mochten daarna nacompetitie spelen, maar het was Mariënberg die twee keer roet in het eten gooide. Dus treffen beide clubs elkaar ‘gewoon’ weer in de 5e Klasse.

De beginfase was voor HTC. Binnen tien minuten liep de aanvaller al in z’n eentje richting Ruan. Gelukkig voor de oranjehemden had hij zijn vizier nog niet op scherp, waardoor de bal naast rolde. Maar twee minuten later was het wel raak. Na een lange bal van achteruit kon de rechtsbuiten zomaar doorlopen. Hij aarzelde niet en schoot hard in het dak van het doel: een verdiende 1-0.

Lemele rechtte de rug en kwam na het doelpunt iets beter in de wedstrijd. Na een vlot lopende aanval was het Yur Hekman die de bal na een kwartier spelen net naast het doel schoot. Het spelbeeld veranderde vervolgens in hetzelfde spelbeeld als vorig jaar. Weinig grote kansen en beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. In de 36e minuut kreeg Erik Lubbers de bal voor z’n voeten. Maar zijn poging van 20 meter verdween vlak naast het doel.

Het scheelde niet veel of Lemele ging met een 2-0 achterstand rusten. Maar de aanvallende middenvelder van HTC schoot de bal in de 45e minuut niet goed in. Met een 1-0 achterstand keerde de ploeg van Geert Tichelaar de kleedkamer in. Er was werk aan de winkel, dat was wel duidelijk.

De preek in de rust had goed geholpen, want Lemele kwam als de betere van de twee uit de kleedkamer. De ploeg had meer controle, meer rust aan de bal en liet deze makkelijker van voet naar voet gaan. Toch was het Ruan die als eerst echt handelend op moest treden. Na een vlotlopende aanval van HTC kon hij de bal met een katachtige reflex net uit de korte hoek verwerken. Uit de corner die zou volgen veroverde Lemele de bal en counterde het er op los. Yur Hekman stoomde door over de rechterkant en zag zijn broertje in het centrum vrij lopen. Helaas kon Kaj uit de voorzet niet genoeg kracht achter de bal zetten, waardoor het 1-0 bleef.

We blijven nog even bij de Hekmannen, want twee minuten later was het Yur die door een fout van de Zwollenaren alleen op de doelman af liep. Maar ook dit keer bolde het net niet, want de poging verdween naast het doel. Eeuwig zonde. En dan hebben we het ook nog niet gehad over de duidelijke penalty die Lemele ontnomen werd. Iedereen zag en hoorde dat Yoran onderuit geschopt werd in de zestien. Alleen de scheidsrechter ging er niet in mee. ‘Ik zag niet wie er eerst geraakt werd’, gaf de leidsman later aan. Niets aan te doen, maar zuur was het wel.

Tegen het einde van de wedstrijd kon Lemele niet echt doordrukken. Integendeel, in de 83e minuut kwam de 2-0 op het scorebord te staan. Na een lage voorzet kon de rechtsbuiten van HTC makkelijk inschieten. De wedstrijd was gespeeld. Lemele keerde zonder punten weer terug naar Sportpark ’t Zandeinde. Voor de tweede keer op rij een verliespartij en nul doelpunten gemaakt. Dat hebben we vorig jaar niet vaak gezien. Tijd dat daar verandering in komt!

Aankomende zaterdag speelt Lemele thuis tegen Wijthmen. De aftrap is om 14:45 uur op Sportpark ’t Zandeinde. Na afloop zal de gezelligheid zich voortzetten in de kantine bij ‘de Foute Party’. Hopelijk zien we jullie allemaal dan!