Opnieuw gelijk spel voor Lemelerveld 1

Na een 1-0 verlies tegen USV 1 en een 2-2 gelijkspel tegen Heino 2 speelde het team van trainer Emiel Maat met 3-3 gelijk tegen EMMS uit Slagharen. Lemelerveld was al uitgeschakeld voor een vervolg in deze bekercompetitie en kon deze wedstrijd beschouwen als een oefenpot voor de competitie. Die gaat volgende week van start met een thuiswedstrijd tegen DSVD uit Deurningen. Heino 2 won vandaag van USV met 2-0 en gaat door in de beker.

Het jeugdige Lemelerveld begon goed aan de wedstrijd, wat al snel resulteerde in een aantal schoten op doel. Fin van den Berg keerde terug in de basis en schoot een aantal keer op doel van afstand. Helaas voor de talentvolle speler gingen de ballen over het doel. In de 12e minuut nam Bram Smit de bal over van Teun in de Wal. Met een fraaie krul passeerde Smit de doelman van EMMS en hiermee kwam de 1-0 op het scorebord te staan.

EMMS kroop hierna pas dichter naar het Lemelerveldse doel. Bij een aanval van EMMS greep Naud Schrijver in met een sliding op de bal. Geheel correct uitgevoerd, al zag de scheidsrechter hier een overtreding in en bestrafte het voorval met een penalty. Dit cadeautje werd uitgepakt en de 1-1 was een feit.

Na ruim een half uur kreeg Lemelerveld een grote kans. Met een schot werd de uitkomende keeper door Teun in de Wal gepasseerd. Een verdediger van EMMS wist de bal, voordat het de goal kon bereiken, toch nog te onderscheppen. Niet veel later werd een vrije trap van Lemelerveld door Van der Berg binnen gekopt en staat het 2-1. Voor rust komt EMMS nog terug, een voorzet wordt simpel tussen de verdedigers door binnen getikt. Tussenstand 2-2.

Na de eerste penalty was het wachten op een penalty voor Lemelerveld. Die kwam er vlak voor rust ook. Teun in de Wal ging achter de bal staan om te schieten. Vanaf 11 meter kwam hij niet tot scoren. De keeper van EMMS houdt de bal tegen. Kort daarna is het wel raak Noah Tuïnk schiet de bal binnen na een voorzet van In de Wal. Ruststand 3-2.

Na rust komen een 5-tal wisselspelers in het veld. Lemelerveld deed zijn best en werkte hard maar de wedstrijd sloop richting het einde. EMMS trekt de stand nog wel voor de derde keer gelijk en zo staat het 3-3. Veel gebeurde er daarna niet meer binnen de lijnen. Bij een van de weinige aanvallen loopt spits Bram Reimink door op de keeper van EMMS, dat levert een paar zere ribben op. De doelman moet zich later laten vervangen door een veldspeler bij gebrek aan een wissel als keeper. Veel maakt het voor de wedstrijd niet meer uit; de stand bleef 3-3.

Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen DSVD. Op sportpark Heidepark wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Roel Posthoorn, Naud Schrijver, Jesper Manenschijn (45’ Ramon Lorkeers), Elwin van Lenthe (45’ Jasper Westerman), Arjon van Lenthe (45’ Gijs in de Wal), Robin Morrenhof (45’ Bram Reimink), Fin van den Berg, Noah Tuïnk, Teun in de Wal (45’ Daan Meijer) en Bram Smit.

Tekst: Mark Brok